Widget Recent Post No.

Γιατι οι μελισσες φτιαχνουν τα κελια εξαγωνα??? (ΒΙΝΤΕΟ)


Ολοι γνωριζουμε οτι οι κηρηθρες των μελισσων μας αποτελουνται απο χιλλιαδες κελια το οποια εχουν σχημα μικρων εξαγωνων με μια μικρη κλιση προς τα επανω. Εχουμε αναρωτηθει ποτε , γιατι τα κελια εχουν αυτο το σχημα? Γιατι οι μελισσες  επιλεγουν αυτο το γεωμετρικο σχημα?


Ειναι γεγονος πως καθε μελισσα που βρισκεται σε αυτον τον πλανητη ενστικτοδως χτιζει τα κελια παντα σε εξαγωνο και οχι σε καποιο αλλο σχημα , Γιατι ομως συμβανει αυτο?

Γιατι τα κελια δεν ειναι τετραγωνα , τριγωνα η ακομη και στρογγυλα??



Οι μελισσες για εκατομμυρια χρονια εχουν προσαρμοστει να χτιζουν με τον πιο αποδοτικο τροπο και ταυτοχρονα οικονομικο σε κερι. Οι μελισσες προσαρμοστικαν σε αυτο το γεωμετρικο σχημα διοτι τους επιτρεπει να αποθηκευουν μεγαλες ποσοτητες μελιου σπαταλοντας πολυ μικρες ποσοτητες κεριου , σε αντιθεση με τα αλλα γεωμετρικα σχηματα που δεν εχουν αυτα τα χαρακτηριστικα.

Συμφωνα με ερευνες επιστημονων το εξαγωνο ειναι ενα πολυ ''ισχυρο'' γεωμετρικο σχημα με τις απαραιτητες προδιαγραφες που επιτρεπει στις μελισσες , το τελειο αποτελεσμα....!!!!!!!!

Δειτε παρακατω πως ολα εξηγουνται....!!!!!!!!!!!!!!!!!


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Οι μέλισσες δεν κατασκευάζουν σε εξάγωνο σχηματισμό αλλά σε κυκλικό όταν ξεκινάνε.
    Το εξάγωνο σχήμα προκύπτει -απολύτως φυσιολογικά!- από την θέρμανση που προκαλούν για κάθε κελλί που ολοκληρώνουν.
    Έχω δημοσιεύσει την σχετική μελέτη εδώ:

    http://geobees.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το γνωριζα αυτο...... Ειδα το ντοκιμαντερ και πραγματικα εντυπωσιαστικα απο το ποσο μελετημενα ειναι ολες οι κινησεις τους...... Σε ευχαριστω για την παρατηρηση σου geo..!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!