Widget Recent Post No.

Αντι για ΟΡΜΟΝΗ ριζοβολίας............ Μέλι!!!!!!!!!!!!



Ολοι γνωριζουμε τις θεραπευτικες ιδιοτητες που εχει το μελι για τον Ανθρωπινο οργανισμο. Σημερα ομως θα μελετησουμε τα οφελη που εχει το μελι σε λιγο διαφορετικους απο εμας οργανισμους. Και αυτοι ειναι τα γνωστα σε ολους μας ΦΥΤΑ!!!!!!


Πληθος στοιχειων , βιταμινων , μεταλλων και αντιμυκητιακων  αντιβακτηριακων ιδιοτητων διακατεχουν το γνωστο σε ολους μας μελι που παραγεται απο νεκταρ η μελιτωμα που συλλεγουν οι μελισσες απο τη ΦΥΣΗ. Ωστοσο θα μπορουσε να πιστεψει καποιος οτι το μελι μπορει να λειτουργησει ως ορμονη αναπτυξης των ριζων ενος φυτου????

Δυο απο τα βασικοτερα κριτηρια που εχει το μελι ειναι οι αντισηπτικες και αντιμυκητιακες ιδιοτητες του. Και αυτες ισως θα μπορουσαν να λειτουργησουν ως ασπιδα αμυνας και προστασίας για τα πρωτα σταδια αναπτυξης ενος φυτου. Ολοι γνωριζουμε ποσα φυτα χανουν την ευκαιρια να παρουν ''ζωη'' επειδη προσβληθηκαν απο καποιο μικροβιο , μυκητα ο οποιος προσεβαλε το ευαισθητο ριιζικο τους συστημα με αποτελεσμα την οριστικη θανατωση τους. Επισης ενα πληθος βιταμινουχων συστατικων και ζαγχαρων μπορει να προικησει ενα φυτο με δυναμη , ετσι ωστε να ανταπεξελθει στις πρωτες αναγκες γρηγορα και αποτελεσματικα.




Ομως ας προχωρησουμε και σε μια πιο επιστημονικη ''προσεγγιση''. Το μελι ουσιαστικα λειτουργει ως ενας παραγοντας σπερματογενεσης , και αναπλασης των κυτταρων. Πειραματα διεξηχθησαν και αποδειχθηκε οτι το μελι εχει τα απαραιτητα ενζυμα τα οποια αποτελουν σημαντικο παραγοντα αναπτυξης του ριζικου συστηματος ενας φυτου.

Ποιος ομως ειναι ο σωστος τροπος για να κανουμε τα νεα φυτα μας να ριζωσουν?

Λεγεται οτι ενας σωστος αρκετα αποτελεσματικος τροπος ειναι να βουτηξουμε τα μοσχευματα που θελουμε να ριζωσουν μεσα σε μιγμα που εχουμε ανακατεψει μελι με νερο και οχι σε σκετο μελι. Το μιγμα το φτιαχνουμε με ζεστο νερο (ομογενοποιηση) σε αναλογια 1 μερος μελι 3 μερη νερο.

Eπισης αλλη μια μεθοδος.






Ετσι συναδελφοι δεν εχουμε παρα να το ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!

Και οσοι θελουν να εμππλουτησουν τη φυση με διαφορα ευεργετηκα για τη μελισσα φυτα , δεν εχουν παρα να χρησιμοποιησουν αυτη τη μεθοδο για τα νεα Φυτα τους , και να μην χρησιμοποιησουν τις ''χημικες'' ορμονες που οι γεωπονοι πρωθουν!!!!!

Γιατι η μελισσα αξιζει ενα καλυτερο ΜΕΛΛΟΝ......!!!!!!!!!!!!!!



                                                            orinimelissa.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Απο που εχεις πηγες γι αυτο? Ισως να στεκει. Αλλα πιστευω πως δεν μπορει να αντικαταστησει τις ορμονες ριζοβολίας επειδη εχει καποια θρεπτικα συστατικα κλπ. Είναι άλλο θεμα οι ορμονες και άλλο τα θρεπτικα συστατικα για ένα φυτο. Ξεχωριστες ενοιες. Επισης πιστευω πως ίσως το μελι σε συνδυασμο με την υγρασία του εδάφους, ευνοεί την αναπτυξη μυκητων στη ρίζα λόγω των σακχαρων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΩ ΠΑΝΤΟΣ ΠΗΡΑ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΟΡΜΟΝΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΙ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΣΕ ΓΕΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ρίξεις μέλι με νερό στις ρίζες ,πότισμα , δεν ισχύει ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα κανει δουλεια, αλλα οχι με τόσο καλα αποτελεσματα οπως αναφερει η μεθοδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Χάρη θέλω το τηλέφωνο σου στείλε μήνυμα petratos.marinos@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σας. Δεν ειχα σκοπο να γραψω αλλα θα γραψω μηπως βοηθησω ( ή μπερδεψω)
    Πολλα λεγονται για το μελι, την κανελα, την ασπιρινη κ.α. τα εχω δοκιμασει ολα.

    Η σκληρη αληθεια μετα απο παααρα πολλα πειραματα, ψαξιμο, διαβασμα ειναι οτι:

    Το μελι απλα προστατευει απο αρρωστιες παθογονα κτλ που πιανουν τα φυτα και βοηθαει την περιοδο της ανθοφοριας αν και θα προτεινα καλυτερα τη μελασα η οποια περιεχει περισσοτερη ποικιλια θρεπτικων συστατικων

    Η Κανελα το ιδιο. Προστατευει απο παθογονα, αρρωστιες κτλ.

    Η ουσια(ακετυλοσαλικυλικο οξυ) που περιεχει η ασπιρινη (αυτη την ουσια που μπορουν λιγοι να προφερουν αχχαχα) μπορει να χρησιμοποιηθει ως ορμονη γιατι ειναι οντως ορμονη των φυτων αλλα οχι για ριζα. Ειναι για αναπτυξη φυλλωματος και για μειωση του στρεσαρισματος μετα απο μεταφυτεμα, κλαδεμα κτλ.


    ΙΒΑ (Ινδελοβουτυρικο οξυ) που ειναι για ριζοβολια και δε φευγει ευκολα απο μοσχευμα-κλωνο και ΙΑΑ περιεχεται στα φυλλα της ΑΛΟΗΣ, στα κλαδια της ΗΤΕΙΑΣ.

    Οποτε κοβετε τα λεπτα κλαδακια της ητειας για παραδειγμα και βαζετε 1 μερος κλαδιων σε δυο μερη ζεστου νερου σε ενα βαζακι με καπακι σε σκιερο μερος για 2 μερες.
    Το ματζουνι που προκυπτει ειναι καλο για αντικαταστατο της σκονης ριζοβολιας...Σε ενα ποτηρακι βαζετε το ματζουνι της ητειας ή της αλοης κ βαζετε μεσα το μοσχευμα-κλωνο για 2-3-4 ωρες για να τραβηξει κ το φυτευετε. Αλλιως για πιο σιγουρα αποτελεσματα Αφηνετε το μοσχευμα μεσα μεχρι να βγαλει ριζα κ μετα
    Το φυτευετε.

    Αυτα τα λιγα απο μενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!