Widget Recent Post No.

Σούπερ ξελάφρωμα απο βαρρόα με άχνη ζάχαρη (ΒΙΝΤΕΟ)



Μια πολύ πρακτική αλλά ταυτόχρονα και αποτελεσματική μέθοδο καταπολέμησης βαρρόα θα μοιραστούμε απόψε παιδιά. 100% Βιολογική - αφάρμακη χρησιμοποιώντας μόνο άχνη ζάχαρη.

Η μέθοδος έχει ως εξής. Ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη κατευθείαν επάνω στις μέλισσες και φροντίζουμε να τις ''πασαλείψουμε'' όλες.

Αυτή η κίνηση θα διεγείρει το ένστικτο των μελισσών μας για  καθαριότητα μεταξύ τους. Ειναι αναμενόμενο πως η κολλώδης ζάχαρη σε συνδιασμο με τις μακριές προβοσκίδες που ''γλείφουν'' κάνουν το περιβάλλον της κυψέλης αφόρητο για τα βαρρόα τα οποία πέφτουν σαν ώριμα φρούτα στον πάτο της κυψέλης.

Αν λοιπόν παιδιά , έχετε στην διάθεση σας διάτρητους πάτους , η μέθοδος αυτή είναι πολύ αποτελεσματική για ένα καλό ξελάφρωμα. Εενδείκνυται όπως πάντα σε μελισσάκια που διατηρούν λίγο έως καθόλου γόνο...

Δείτε πως γίνεται πρακτικά στο παρακάτω βιντεάκι....






Ορεινή Μέλισσα

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Η μέθοδος αυτή πρέπει να γίνεται σε συνδυασμό με την χρήση θυμόλης στο μίγμα της άχνης.

    Υπάρχει σχετικό άρθρο στα μελισσοκομικά περιόδικά για την μελέτη και τον βαθμό επιτυχίας σε συνδυασμό με την αναλογία θυμόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή μέθοδος για καλοκαρινή θεραπεία, ειδικά αν συνδιαστεί με θυμόλη, όπως σχολιάζει και ο προηγούμενος. Μετά τους τρύγους, όπου ο γόνος έχει μειωθεί αισθητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για καλοκαιρινή θεραπεία? Βαλε θυμόλη το καλκαίρι και μετα θα δείς κάτι πανέμορφα βασιλικά κελιά αντικατάστασης ή μελίσσια έξω........Η θυμόλη με ζάχαρη το καλοκαίρι φέρνει μεγάλη αναστάτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι έγινε και στα πρώτα πειράματα στο ΑΠΘ. Όταν όμως βρήκαν τη σωστή δοσολογία θυμολης, τότε δεν υπήρξε πρόβλημα, και υπήρχε 90% αποτελεσματικότητα.
    Τα έχει ανακοινώσει ο Θρασυβουλου στο συνέδριο και στην μελ/κή επιθεώρηση.
    Ειναι η μόνη μορφή οικολογικής θεραπείας (με οργανική ουσία) που μπορεί να γίνει το καλοκαίρι, το οξαλικο και μυρμηγκικό είναι απαγορευτικά για υψηλές θερμοκρασίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα

    Την έχει δοκιμάσει κάποιος την μέθοδο αυτή ?

    Είδατε μήπως προβλήματα στην "όραση" των μελισσών, καθώς μας ενημερώνουν ότι τις πλήτει σοβαρά στην όραση τους, καθώς η θυμόληείναι καυστική.

    ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΨΕΚΑΣΤΗΡΑ ΘΕΙΑΦΙΟΥ ΓΙΑ Τ ΑΜΠΕΛΙΑ ΒΑΖΩ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΜΕ ΑΧΝΗ
    ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ακόμα και για το μελισσοκόμο, η θυμόλη θέλει προσοχή γιατί έχει έντονη μυρωδιά και είναι καυστική σε επαφή με το δέρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι αν εχουμε κυψελες με σταθερη βαση και χωρις σιτα;; δουλευει η μεθοδος αυτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παιδιά έκανα δυο φορές σε διάστημα 7 ημερών σκέτη άχνη ζάχαρη με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα,τα μελίσσια δείχνουν πεντακάθερα βέβαια είχα κάνει και οξαλικό οξύ πριν 20 ημέρες. Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!