Widget Recent Post No.

Τρύγος θυμαρίσιου μελιού στην Κάλυμνο 2014




Τρύγος θυμαρίσιου μελιού. Το βίντεο Δημοσιεύτηκε στις 5 Σεπ 2014. Διαβάστε μια σύντομη περιγραφή του βίντεο κατευθείαν από τον δημιουργό του! Μια οικογένεια με πάθος και μεράκι για τη μελισσοκομία θα μας ταξιδέψουν στην Κάλυμνο εκεί που παράγεται ένα απο τα πιο γευστικά αρωματικά μέλια!

Τρύγος και εξαγωγή θυμαρίσιου μελιού στην Κάλυμνο από τον Σταύρο Θεοδωρίδη και τον γιο του.!!

Η μελισσοκομία στην οικογένεια μας είναι στην ουσία η συνέχεια μιας παράδοσης πολλών γενεών με προσπάθεια, αφοσίωση και σεβασμό στα εργαλεία και τις γνώσεις που πέρασαν από γενιά σε γενιά.Βασικός πυρήνας της μελισσοκομίας στην οικογένεια μας αποτέλεσε ο Αθανάσιος Σκαρούλης(παππούς μας) ο οποίος ήταν από τους πρώτους μελισσοκόμους του νησιού διατηρώντας πήλινες κυψέλες(τα λεγόμενα κυψέλια) στην περιοχή Σκάλια Καλύμνου και ο οποίος μετέδωσε την τέχνη της μελισσοκομίας στα παιδιά του και τα εγγόνια του.Σήμερα είμαστε ενεργοί 3 γενιές μελισσοκόμοι με πρωτεργάτη τον παππού μου Ηλία Θεοδωρίδη και τα παιδιά του Σταύρο,Θεόδωρο και Αγγελική Θεοδωρίδη.

Τα μελισσοκομεία μας είναι εγκατεστημένα στην Κάλυμνο σε 3 διαφορετικά σημεία και αποτελούνται συνολικά από 120 κυψέλες που συνεχώς αυξάνονται, λόγω της όλο και μεγαλύτερης ζήτησης και εκτίμησης των πελατών μας. Η παραγωγή γίνεται με παραδοσιακό τρόπο τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής. Τα προϊόντα μας είναι αγνά και υγιεινά καθώς δεν υπόκεινται σε καμία επεξεργασία κατά τη διάρκεια της συλλογής και τυποποίησης τους.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια