Widget Recent Post No.

Απίστευτο: Μελισσοκόμος έφτιαξε κυψέλη νέας "τεχνολογίας" δείτε που βάζουν το μέλι έτοιμο...


Αυτός ο μελισσοκόμος έφτιαξε μια απίστευτη πατέντα. Σκέφτηκε το εξής: Όταν θέλει να πουλήσει στο κόσμο μέλι με κηρήθρα γιατί να μπει σε ολόκληρη διαδικασία - ξέρετε το κόπο της συσκευασίας - ενώ μπορούν να το κάνουν τελείως άκοπα οι μέλισσες; Έτσι λοιπόν έβαλε μια προέκταση με βαζάκια πάνω απο το μελίσσι κάτω από τα οποία είναι τοποθετημένο ειδικό διάφραγμα για να μπει μόνο μέλι και να μη το γεννήσει η βασίλισσα. Έπειτα από μια καλή ανθοφορία τα βαζάκια γεμίζουν με μέλι και είναι έτοιμα προς κατανάλωση. Δείτε φωτογραφίες και στο τέλος ένα βίντεο με κατασκευή της πατέντας...











Και η κατασκευή...

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Και που μπορουμε να βρουμε τα καπακια με το κοψιμο γυρο-γυρο. Αν επιχειρησουμε να τα κοψουμε μονοι μας, το πιθανοτερο ειναι να γινουν ξηραφια, μια και ειναι αδυνατο να κανουμε γυρισμα στο χειλος ουτως ωστε να μη ειναι σαν ξηραφι το λαμακι. Αν καποιος γνωριζει κατι ας μας ενημερωσει επ'αυτου. Ευχαριστω προκαταβολικα.. ΠΑΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έκανα δοκιμαστικά σε μια κυψέλη μου πέρσι. Τα καπάκια δεν τα έβαλα. Εβαλα απευθείας τα βάζα, το "πατωμα" με τις τρύπες το έκανα ενιαίο με τον όροφο και εφτιαξα ένα πλέγμα με σύρματα περίπου στην μέση του ορόφου για να μην κουνιούνται τα βάζα όταν αφαιρούσα τον όροφο. Σε ολοκληρη την ανθοφορία της πορτοκαλιάς γέμισαν 8 βάζα του κιλού. Εντυπωσιακό αλλά κατι μου λέει πως έχασα αρκετό μέλι για τα κεριά που χτίσανε μέσα οι μέλισσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΝΟΣ Φιλε Αλεξανδρε, σ'ευχαριστω που τοσο γρηγορα απαντησες στις ερωτησεις μου, σχετικα με τα καπακια και ομολογουμενως ειναι σωστο να μην τα βαλει κανεις καθολου. Θα ελεγα και ισως το κανω, να ανοιξω τις τρυπες τοσο στενες επανω στο καπακι,ετσι ωστε να βιδωνει κατα καποιο τροπο το βαζω επανω στο ξυλο ερκετα σφυχτα. Να ληφθει υπ' οψην οτι το ξυλινο καπακι θα ειναι συμιδα καλης ποιοτητας ωστε με την οποια υγρασια στον χωρο να σφυγγει καπως το λαιμο του βαζου. Σκεφτομαι να το κανω αρχες Ιουνιου στη θρυμπα-θυμαρι-πευκο και περιοχη νοτια Κρητη. Και παλι σ'ευχαριστω.. ΠΑΝΟΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τις μελισσες πως τις βγάζεις απο τα βάζα:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάνο στο ξύλο δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν τα ξέρω καλά. Εγώ έβαλα κοντραπλακέ θαλάσσης γιατί είχα αρκετό από άλλες δουλειές. Απλά θα πρέπει να καθαρίσεις τα γυαλιά μετά με βαμβάκι και οινόπνευμα από την όποια πρόπολη βάλουν τα κορίτσια. Σίγουρα θέλει δυνατή ανθοφορία γιατί αν δεν τα κλείσουν τα μέλια το βάζο δεν το παίρνεις. Δεν μπορείς να ξέρεις τι υπάρχει μέσα. Άμα κλείσουν τα μέλια δεν πολυ κυκλοφορούν μέσα και οι μέλισσες.

    Αν το κάνεις κάντο πειραματικά σε ένα μελισσάκι και αν σε βολεύει όρμα. Σε όποιον έδωσα το λάτρεψε. Εγώ τα είχα βάλει σε μια διώροφη πάντως.

    Ανώνυμε εγώ πήρα τα βάζα τα έκλεισα και όταν πηγα σπίτι (είναι κοντά στα μελίσσια) ανοιξα για λίγο τα καπάκια και βγήκαν όλες να πάνε σπίτι τους.

    Επίσης θέλει να είσαι και λίγο από πάνω τους γιατί αν τα τελειώσουν αρχίζουν να χτίζουν στο καπάκι και εμένα με πονάει να χαλάω φρέσκα κεριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητε συναδελφε και φιλε Septimus, ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες που μου εδωσες οι οποιες βγαινουν απο τη δικη σου εμπειρια, μα περισσοτερο σ'ευχαριστω για την αναλυση της πρακτικης που ακολουθησες, φθανοντας σε ενα αποτελεσμα που ηταν επιθυμητο για σενα. Σκοπος μου ειναι να δοκιμασω με ενα ή δυο κυψελες ΜΟΝΕΣ και οκτω με δεκα πλαισια γονο. Επειδη αυτο θα το κανω αρχες καλοκαιριου οπου εδω στη νοτια Κρητη εχουμε και ανθομελα αλλα και πευκο, ανησυχω μηπως αντιμετοπισω θεμα σμηνουργιας, μιας και ο πληθυσμος θα ειναι δεκα πεντε πλαισια. Φυσικα το θαλασσης θα ειναι μονημα βιδομενο πανο στο πατωμα και θα επεχει θεση πατωματος κανονικης κυψελης, οπου αντι για πλαισια και κερια, θα ειναι αδεια βαζα του κιλου. Ακριβως πανω απ'την γονοφωλια θα μπει βασιλικο διαφραγμα αποτροπης γεννας της βασιλισας. Ενοειτε οτι η καθε μελισσα δεν θα μπορει να κυκλοφορει πουθενα αλλου, παρα μονο στην γονοφωλια και μεσα στα βαζα. ΑΝ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ, ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΩ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΙΛΟΞΕΝΟ POST, το οποιο και ευχαριστω. ΠΑΝΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ...
    http://gengaonnature.blogspot.it/2015/03/la-nuova-terra_5.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!