Widget Recent Post No.

Νέα πολυ-κυψέλη οριζόντιας ανάπτυξης 5×5!!! Μεγάλη προσφορά απο την Κυψέλες-shop!!!



Νέα Πολυ-Κυψέλη οριζόντιας ανάπτυξη που φέρνει την επανάσταση στη μελισσοκομία. Πρόκειται για το ιδανικό "εργαλείο" αύξησης μελισσιών αλλά και ανάπτυξης ταυτόχρονα. Προσφέρει πολλαπλές χρήσεις και έχει 5 θέσεις των 5 πλαισίων οι οποίες αλλάζουν ανάλογα με το που θα βάλουμε τα χωρίσματα. Και τα μελίσσια αναπτύσσονται ταχύτατα!!!!

Πάμε να δούμε τα πλεονεκτήματα...
Η οριζόντια κυψέλη χρησιμοποιείτε ευρέως στο εξωτερικό εδώ και χρόνια! Θα έχετε σίγουρα ακούσει για την κυψέλη top bar! Εκεί πολλοί μελισσοκόμοι αναπτύσσουν τα μελίσσια τους οριζόντια και όχι κάθετα όπως εδώ. Για παράδειγμα αντί να κάνουν το μελίσσι τριόροφο, χρησιμοποιούν μια οριζόντια κυψέλη, και η ανάπτυξη είναι τεράστια. Η βασίλισσα βρίσκει συνεχώς χώρο για να γεννά, και γαζώνει τα πλαίσια με αποτέλεσμα το μελίσσι να παίρνει πλυθησμό πολύ γρήγορα!

Η κυψέλη οριζόντιας ανάπτυξης απο την Κυψέλες-shop
Αποτελεί την ιδανική λύση για ανάπτυξη και δημιουργία παραφυάδων! Ο μικρός χώρος είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιτύχια των νέων μας μελισσιών. Η θέσεις της κυψέλης έχουν το ιδανικό μέγεθος για να φτιάξουμε τις πιο πετυχημένες παραφυάδες! 5 θέσεις των 5 πλαισίων, με αυξομειώσεις του χώρου ανάλογα με του πως θα τοποθετήσουμε τα χωρίσματα!

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι τα μελίσσια που είναι δίπλα το ένα με το άλλο, και τα χωρίζει ένα απλό χώρισμα! Ο γόνος που ζεσταίνεται απο το ένα μελίσσι, βοηθάει να ζεσταθεί και το διπλανό.  η θερμότητα μεταφέρεται απο το ένα μελίσσι στο άλλο. Δηλαδή η μια παραφυάδα ζεσταίνει την άλλη, η αν έχουμε καλοκαίρι το αντίστροφο! Και αυτό είναι το μυστικό που φέρνει μια πραγματική επανάσταση στον χώρο της μελισσοκομίας. Η κυψέλη μας επιτρέπει να φτιάχνουμε πολλά μελίσσια και να προσφέρονται σε αυτά οι ιδανικότερες συνθήκες ανάπτυξης. Πετάμε και μια τροφούλα και βλέπουμε τις παραφυάδες να πέρνουν τα πάνω τους πολύ γρήγορα...

Στην συνέχεια αφού δούμε οτι τα σμήνη πάνε σφαίρα, μπορούμε να κάνουμε μετάγγιση σε μεγαλύτερη κυψέλη, η να αφαιρέσουμε ένα χώρισμα (αφού βγάλουμε το μελίσσι) και αμέσως να μείνει ελεύθερος χώρος. Λόγω των χωρισμάτων που βγαίνουν, δίνεται μεγάλη ευκολία σε τέτοιους χειρισμούς και ο μελισσοκόμος μπορεί να αναπτύσσει τα μελίσσια του πολύ γρήγορα.

Η πολυκυψέλη της Κυψέλες-shop έχει συνολική χωριτικότητα 28 πλαισίων, και με τα χωρίσματα πάει 25 για 5 διαφορετικές παραφυάδες των 5 πλαισίων. Είναι κατασκευασμένη απο άριστης ποιότητας ξυλεία με μασίφ ξύλο στο καπάκι για τέλεια μόνωση. Τα πλαίσια που παίρνει είναι τα συνηθησμένα που χρησιμοποιούμε στις κανονικές κυψέλες.

Στο βάψιμο της κυψέλης πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ τα χρώματα. Πρέπει η κάθε 5άρα θέση, να έχει το δικό της χρώμα στη μπροστινή πλευρά, έτσι ώστε να έχουμε τεράστια επιτυχία στη γονιμοποίηση των βασιλισσών μας. Το κόλπο είναι να πετύχουμε αντίθεση χρωμάτων.

Δείτε πόσο ποιοτικό είναι το ξύλο της κυψέλης. Νομίζω το διακρίνετε και απο τις φωτογραφίες. Τα χωρίσματα κουμπώνουν τέλεια στην θέση τους και τα μελίσσια είναι απόλυτως χωρισμένα μεταξύ τους.
Βάφουμε διαφορετικά χρώματα όπως στις φωτογραφίες. Σκοπός μας να μηδενήσουμε την παραπλάνηση στις βασίλισσες που θα πετάξουν για την γαμήλια πτήση.
Εδώ ξεκινάμε να βάζουμε πλαίσια με γόνο και πλυθησμό. Όλες οι παραφυάδες που φτιάξαμε είναι 2-3 πλαισίων με 1 γόνο, και έτοιμα βασιλοκελιά δικής μας βασιλοτροφίας. Σε λίγες ημέρες θα έχουν έτοιμες μάνες που θα γεννάνε
Και μετά από 10 λεπτά έτοιμες οι παραφυάδες...

Η κυψέλη δίνεται σε προσφορά 79€ μαζί με τον φπα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας  2441024872
Επικοινωνία μέσω facebook

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!