Widget Recent Post No.

Το μεγαλύτερο μυστικό για τις μέλισσες που δε γνώριζες: Διέδωσε το παντού!!



"Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί 100 χρόνια πριν, ότι οι μέλισσες βλέπουν πράγματα που δεν βλέπουμε και αισθάνονται εικόνες που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε!"

Όλοι οι άνθρωποι κοιτώντας ένα λιβάδι, νιώθουμε όμορφα! Όταν βλέπουμε όλο αυτό το πράσινο να αναυλίζει μέσα άπω τα μάτια μας, αυτό το μεγαλείο της φύσης μας μαγεύει κυριολεκτικά. Το ανθρώπινο μάτι μπορεί να δει με μεγάλη λεπτομέρεια πολλά πράγματα, όμως για τις μέλισσες όλα αυτά είναι ένα τίποτα! Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί 100 χρόνια πριν, ότι οι μέλισσες βλέπουν πράγματα που δεν βλέπουμε και αισθάνονται εικόνες που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε! Και όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας, ακριβώς δίπλα μας πίσω από τον κήπο του σπιτιού μας μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου!

Σε αυτό το πλανήτη που ζούμε, μέσα σε πορεία εκατομμυρίων χρόνων έχει αναπτυχθεί μια σχέση μεταξύ φυτών και μελισσών που εντυπωσιάζει! Οι μέλισσες δεν βλέπουν με τον ίδιο τρόπο όπως ο άνθρωπος, αλλά τελείως διαφορετικά. Για παράδειγμα όταν εμείς έχουμε μπροστά μας ένα λιβάδι, βλέπουμε ένα απέραντο πράσινο. Οι μέλισσες όμως βλέπουν ένα τεράστιο δίκτυο, σαν μια τεράστια πόλη, με το κάθε λουλούδι χωριστά να έχει ένα διαφορετικό μύνημα να τους δώσει. Το οποίο δεν είναι μόνο οπτικό αλλά και οσφρητικό! Οι μέλισσες "βλέπουν" και με τις κεραίες, εφόσον είναι εξοπλισμένες με 6000 διαφορετικούς αισθητήρες!! Κάθε ανθος που είναι ανοιχτό, για τις μέλισσες είναι σαν ένα μικρό αεροδρόμιο, που εκπέμπει ένα κάλεσμα για να εξασφαλίσει το "τρυγητό" του!

Τα λουλούδια, τα δέντρα, τα φυτά δεν έχουν αισθήσεις. Δεν έχουν μάτια ούτε αυτιά για να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον γύρω τους. Η μήπως έχουν; Όλες αυτές οι μέλισσες που επισκέπτονται τα άνθη μήπως είναι ένας πληροφοριοδότης για τα φυτά. Όπως γνωρίζουμε η μέλισσα όταν τρυγάει ένα λουλούδι, κάνει κάποιες παλμικές κινήσεις τις οποίες το φυτό αναγνωρίζει. Όταν ένα δέντρο λοιπόν δέχεται πάρα μα πάρα πολλές επισκέψεις, αντιλαμβάνεται ότι κάτι καλό συμβαίνει. Πολλές μέλισσες σημαίνει καλή άνοιξη, οπότε και τα δέντρα με τη σειρά τους αυξάνουν την παραγωγή τους. Βλέπουν ότι έρχεται μια καλή πλούσια χρονιά! Εξάλλου οι μέλισσες έχουν αναπτύξει αισθήσεις να προβλέπουν το μέλλον, τη βροχή πριν συμβεί, μια παραγωγική χρονιά!

Έτσι βλέπουν οι μέλισσες τα λουλούδια. Είναι μια πολύ "μικρή" προσέγγιση για να καταλάβετε τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους

Ο μεγαλύτερος ρόλος όμως της μέλισσας είναι η επικονίαση που προσφέρει. Κάτι που ο άνθρωπος θα καταλάβει όταν είναι πλέον αργά! Όλοι έχουμε διαβάσει ότι χωρίς τις μέλισσες ο άνθρωπος δεν έχει ζωή, γιατί όμως; Οι μέλισσες μεταφέρουν την γύρη από λουλούδι σε λουλούδι, και έτσι "ζευγαρώνουν" τα άνθη μεταξύ τους. Οι μέλισσες είναι κατασκεασμένες να ζευγαρώνουν δεκάδες χιλιάδες άνθη μέσα στην μικρή ζωή που τους δίνεται, και όσο και αν φαίνεται παράξενο αυτό είναι μεγαλειώδες! Διότι αν πάψει να συμβαίνει η γονιμοποίηση, τα φυτά δεν μπορούν να δημιουργήσουν καρπούς (φαγητό) και κατά συνέπεια να διαιωνίσουν το είδος τους (σπόρους). Δηλαδή χωρίς τις μέλισσες δεν θα υπάρχει φαγητό, δηλαδή ένα αργό τέλος για όλους μας!

Σήμερα ο μεγαλύτερος εχθρός των μελισσών είναι τα φυτοφάρμακα. Παράνομα ραντίσματα γίνονται παντού και σκοτώνουν τις μέλισσες. Και αν δεν κάνουμε κάτι όλοι μαζί για να σταματήσει αυτό το έγκλημα, δεν ξέρω αν θα υπάρχει μέλλον για πολύ ακόμα. Ας συσπειρωθούμε όλοι λοιπόν, για ένα καλύτερο αύριο!

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. τα κέρδη των μετόχων της Μπάγιερ και της Μονσάντο πάνω απ'όλα...
    ακόμη και από το ίδιο τους το κεφάλι...
    δεν πειράζει όμως γιατί η γη θα ξαναδημιουργήσει νέα είδη και ίσως πιό ευφυή από τον άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "δεν πειράζει όμως γιατί η γη θα ξαναδημιουργήσει νέα είδη και ίσως πιό ευφυή από τον άνθρωπο. "
    ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ Πάνο και χαίρομαι που υπάρχουν στις μέρες μας άνθρωποι με τέτοιες σκέψεις......


    ---Ευάγ---

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!