Widget Recent Post No.

Πατέντα για σημάδεμα βασίλισσας



Και φυσικά δεν είναι δική μου επινόηση. Κλεμμένη ιδέα (για μια ακόμη φορά) από τον κύριο Θεοδόση (Κόκκινη μέλισσα) . Είχα παρουσιάσει, σε προηγούμενο άρθρο, την κατασκευή σωληναρίου από σύριγγα για το βάψιμο της βασίλισσας. Το οποίο όμως υποθέτω (καθότι δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα) ότι έχει την αχίλλειο πτέρνα του.Ή μάλλον πτέρνες. Πρώτον υπάρχει δυσκολία στο να εισάγεις τη μάνα στο σωληνάριο (θα πρέπει να την πιάσεις) και δεύτερον και σημαντικότερον είναι ότι στρεσάρεται. Έτσι λοιπόν είπα να δοκιμάσω κάτι πιο ανώδυνο. Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του κύριου Θεοδόση δεν δυσκολεύτηκα καθόλου.

 
Αρχικά με το ποτηροτρύπανο έκοψα το κυκλικό πλαίσιο (η ξυλεία ευγενική χορηγία του θείου Ανδρέα), το οποίο στη συνέχεια έτριψα ελαφρώς με γυαλόχαρτο για την αγριάδα.





Πρόβαρα με το σκοινί για να βρω τις θέσεις που θα βάλω τα καρφάκια ώστε να είναι σωστές οι αποστάσεις και τα τετραγωνάκια που θα δημιουργηθούν να είναι στο κατάλληλο μέγεθος.





Τα κάρφωσα επιφανειακά και έπειτα με το δάχτυλο τα έσπρωξα μέχρι μέσα.





Αφού πέρασα το σκοινί το τοποθέτησα πάνω στην κηρήθρα για να ρυθμίσω το ύψος κόβοντας τα καρφιά όσο χρειάζεται ώστε να ακινητοποιείται ελαφρώς η βασίλισσα για να την βάφω





Μας βγήκε πολύ ψηλά οπότε ανέλαβε η τανάλια














Λίγη κόλλα στο τέλος για να μη γλιστράει το σκοινί





Και έτοιμη η κατασκευή. Πιστεύω πως θα με βολέψει να βάφω με αυτό τον τρόπο τις βασίλισσες, θα αποφεύγω να τις πιάνω στα χέρια, να μπερδεύω τις οσμές και γενικά θεωρώ ότι θα είναι η πιο ασφαλής και ανώδυνη μέθοδος. Θα δείξει στην πράξη.

Και η πατέντα απο το blog ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΕΛΙΣΣΑ





Καρφώνουμε τα καρφάκια και περνάμε το νήμα να σχηματίσουν τετραγωνάκια περίπου 4Χ4 mm.
Αν το κόντρα πλακέ είναι αρκετά χοντρό τότε το σχοινί το τοποθετούμε από το κάτω μέρος.Πάμε στο μελίσσι μας και εντοπίζουμε την βασίλισσα την παγιδεύουμε και


Την μαρκάρουμε χωρίς να την πιάσουμε


Πηγές κειμένου: tokofini.blogspot.grkokkini-melissa.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια