Widget Recent Post No.

Βασιλοτροφία σε διώροφη κυψέλη: Η μέθοδος του Κώστα...



Είναι γνωστό ότι η μελισσοκομία ασκείται με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους, υπάρχουν οι βασικοί κανόνες και από εκεί και πέρα ο καθένας μας λειτουργεί ανάλογα με τις γνώσεις του. Φίλοι μου το βίντεο αυτό είναι παλιότερο, τη μέθοδο αυτή τα δουλεύω πολλά χρόνια, την έχω προσαρμόσει στο κλήμα και στις ανθοφορίες τις περιοχής μου. Είναι εξαιρετική, προσαρμόστε τη στην περιοχή σας.

Οι νεότεροι πρέπει να μη παραμελούν τους βασικούς κανόνες: Ανθοφορία, θερμοκρασία, πυκνότητα. Εμένα με βοηθά να έχω πολύ πυκνά μελίσσια στο μέλι αλλά και στη παραγωγή βασιλικού πολτού. Στα διώροφα την άνοιξη. Δίχως τάισμα για να τρυγώ και το μέλι τους. Παίρνεις λιγότερο βασιλικό πολτό, ποιοτικότερο, αλλά σε αποζημιώνει το μέλι με λιγότερο κόπο και έξοδα.

Η μέθοδος της κάθετης λαμαρίνας που δείξαμε νωρίτερα μπορεί να γίνει νωρίτερα σε μονώροφα μελίσσια, ή γιατί δε προοδεύουν, ή για κάποιον που έχει πολλά μελίσσια έτσι ώστε να τα προλαβαίνει. Η μονώροφη δημιουργεί μεγαλύτερο βασσιλοκελί, η διώροφη έχει το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης ανάπτυξης. Αν της δώσουμε να εκθρέψει 2-3 βασσιλοκελιά μπορεί να γίνει βεντάλια, παραφυάδες για πολυώροφα μελίσσια όταν ολοκληρώσουμε την ανάπτυξη τους. Η δική μας ανάπτυξη θα καθυστερήσει λίγο έως ότου να ανακαλύψουμε τρόπο να ενώσουμε τους Έλληνες και να ελευθερώσουν της χώρα τους. Στις ανεπτυγμένες χώρες οι μελισσοκόμοι αγοράζουν τις βασίλισσες τους από κάποιο αξιόπιστο βασιλοτρόφο από θερμότερη περιοχή ο οποίος συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο και όλοι μαζί παράγουν ποιοτικό αποτέλεσμα στο συντομότερο χρόνο.

Επικοινωνία: melissokomiakozanis.com
 Καλή επιτυχία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια