Widget Recent Post No.

Φρικτές αποκαλύψεις: «Τύποι» κλώτσαγαν τις κυψέλες του, τις γύριζαν ανάποδα, τις χτυπούσαν με πέτρες...



Φρικτά περιστατικά με κακοποιήσεις μελισσιών βγαίνουν στο φώς μέσα απο την Ορεινή Μέλισσα!
Όχι μια, ούτε δύο, αλλά τρεις συνεχόμενες φορές ο μελισσοκόμος Σπύρος βρήκε κακοποιημένες τις κυψέλες του με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Φαίνεται πως ο δράστης που κακοποιούσε τα μελίσσια του Σπύρου, το έκανε και το διασκέδαζε, εφόσον όπως δηλώνει ο ίδιος ο μελισσοκόμος, έβρισκε στουμπίγματα πάνω στις κυψέλες, πράγμα που υποδεικνύει ότι πεταγόταν πέτρες απο μακριά, και οι κυψέλες έγιναν μια μορφή στόχου, παιχνίδι με λίγα λόγια. Ωστόσο αυτό ήταν ένα απο τα πολλά που έγιναν στη συνέχεια!

Το μυστήριο της υπόθεσης είναι ότι απο το πρώτο κιόλας περιστατικό ο Σπύρος βρήκε όλες τις κυψέλες του με ανοιχτά τα κλειδιά,  (εκεί που κλείνουν οι κυψέλες) και πολλές απο αυτές δεν είχαν καν ανοιχτεί. Απο εκεί καταλαβαίνουμε πιθανόν, ότι όποιος έκανε αυτό το πράγμα, δεν είχε ούτε τις γνώσεις αλλά ούτε και τα κατάλληλα εργαλεία για να Ανοίξει τις κυψέλες.

Το πιο φρικτό όλων είναι ότι ο Σπύρος πήγε μια μέρα στα μελίσσια του και βρήκε αρκετές κυψέλες του, κάτω στο γκρεμό, πεσμένες και ανοιγμένες. Μιας και ήταν τοποθετημένες στο ύψωμα, ο δράστης το είχε εύκολο να τις κλωτσήσει και να κυλίσουν κάτω με το πιο βάναυσο τρόπο. Μια εκ των κυψελών σε ένα απο τα περιστατικά μάλιστα, βρέθηκε γεμάτη πέτρες μέσα και με ανοιχτό το καπάκι. Οι δράστες μάλλον έπαιζαν, και περιγελούσαν απο μακριά, καθώς τα μελισσάκια ήταν παρατημένα, χωρίς τη προστασία της κυψέλης και του μελισσοκόμου, εντελώς απροστάτευτα.... Στο τελευταίο περιστατικό πριν αποφασίσει να τα πάρει μακριά ο Σπύρος τα μελίσσια απο αυτό το μέρος, βρήκε μια κυψέλη του ανάποδα, πράγμα που γίνεται κυρίως απο κτηνοτρόφους ή όταν ένας μελισσοκόμος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε ένα μέρος...

Οι δράστες πέταξαν μεγάλες πέτρες στη κυψέλη


Ανοιγμένα όλα τα κλειδιά απο τις κυψέλες. Κάποιος αποπειράθηκε να ανοίξει τα καπάκια, όμως δε τα κατάφερε στο τέλος...





Η εξήγηση που δίνει ο Σπύρος για τους δράστες που έκαναν όλα αυτά, είναι ότι πιθανότατα κάποια παιδιά καθώς πεζοπορούσαν αποφάσισαν να παίξουν με τις κυψέλες και έκαναν ότι έκαναν. Άλλη εκδοχή είναι κάποιος θρασύδυλος. που ήθελε να κλέψει τις κυψέλες, τέσταρε να δεί αν είναι εγκαταλελλημένες οι κυψέλες. Η δική μου εκδοχή είναι κάποιος κτηνοτρόφος της περιοχής, η ακόμη και μελισσοκόμος. Δυστυχώς ανάμεσα μας δεν υπάρχει αλλυλεγγύη, και αυτό το ξέρουμε όλοι πλέον...

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!