Widget Recent Post No.

Ασφόδελος: Άριστο μελισσοκομικό φυτό που δίνει νέκταρ και κόκκινη γύρη. Για φουλ ανάπτυξη



Πρόκειται για ένα όχι πολύ γνωστό μελισσοκομικό φυτό που όμως είναι πολύ σημαντικό για τα μελίσσια. Δίνει θρεπτικό νέκταρ και πορτοκαλοκόκκινη γύρη που συλλέγουν οι μέλισσες για να θρέψουν τις μεγάλες διατροφικές ανάγκες του γόνου. Θεωρείτε σημαντικό φυτό επειδή Ανοίγει τον Φεβρουάριο Μάρτιο όπου τα μελίσσια έχουν μεγάλες ανάγκες σε τροφή και θρεπτικά συστατικά.

Τον ασφόδελο τον συναντάμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας, σε ελαιώνες, σε άκρες δρόμων και γενικά παντού. Όταν βγαίνει ήλιος και ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία τα άνθη του γεμίζουν απο πεινασμένες μέλισσες οι οποίες ρουφούν το νέκταρ και τη γύρη σα τρελές. Ο ασφόδελος εκτός απο μέλισσες λόγω οτι έχει γλυκό νέκταρ ελκύει και άλλα έντομα όπως βομβίνους άγριες μέλισσες κλπ.

Όταν ένας μελισσοκόμος θέλει να μάθει αν άνοιξε ο ασφόδελος και αν συλλέγουν απο αυτόν οι μέλισσες δεν χρειάζεται να ψάξει τη γύρω περιοχή η να επιθεωρήσει τα μελίσσια. Αρκεί να κοιτάξει στην είσοδο καθώς έρχονται οι μέλισσες αν τα καλαθάκια εκεί που κουβαλούν αν η γύρη είναι πορτοκαλί - κόκκινη. Μπορεί κάποιος αν θέλει να δεί πόσο καλά πήγε ο ασφόδελος να κοιτάξει τα αποθέματα γύρης μέσα στις κηρήθρες. Τα πορτοκαλί κόκκινα σημάδια είναι όλα δικά του. Την εποχή φεβρουάριο μάρτιο δεν υπάρχει άλλο φυτό με τέτοιο χρώμα γύρη οπότε το καταλαβαίνουμε.

Η παρουσία του ασφόδελου και της πλούσιας γύρης του ταυτόχρονα με τη διεγερτική τροφοδοσία έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στην ανάπτυξη των μελισσιών. Ξέρετε η γύρη είναι απαραίτητο δομικό συστατικό της τροφής του γόνου και όταν αυτή είναι πολύ θρεπτική τότε έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη. Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες...









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια