Widget Recent Post No.

Έφτιαξε τη πιο τρελή κυψέλη αυτός ο κρητικός μελισσοκόμος...



Όταν έχεις όρεξη για δουλειά και ταλέντο δημιουργηκότητας μπορείς να κάνεις θαύματα. Έτσι και ο μελισσοκόμος Θανάσης Χαλκιαδάκης απο τη Κρήτη ο οποίος αποφάσισε να κατασκευάσει την πρώτη κυψέλη παρατηρησης απο Plexiglass. Νομίζω η κατασκευή είναι όλα τα λεφτά! Το υλικό που χρησιμοποιήσε ο Θανάσης είναι Soundstop plexiglas και η όλη κατασκευή κόστισε περίπου 200 ευρώ. Αρκετοί ερευνητές προκειμένου να γυρήσουν documanter πάνω στη μελισσοκομία χρησιμοποιούσαν τέτοιου είδους κυψέλες με τη μια πλευρά ακάλυπτη, προκειμένου να βλέπουν πως εργάζεται το σμήνος εσωτερικά πως γεννάει η βασίλισσα, πως αποθηκεύεται το νέκταρ κλπ.

Νομίζω είναι μια πολύ καλή κατασκευή, και αν μπεί μελίσσι στο εσωτερικό θα πρέπει τις ώρες που δεν "παρατηρούμε" το σμήνος να μένει καλυμμένη με ένα σκούρο πανί για να μην ενοχλούνται οι μέλισσες αλλά και να μην το καλύπτουν με πρόπολη. Μπράβο στο Θανάση για την τέλεια κατασκευή του και το μεράκι που δείχνει κατασκευάζοντας τέτοιου είδους πατέντες!


















Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Πολυ ωραία κατασκευή για παρατήρηση να την βλέπουν σχολεία κλπ είναι μια χαρά .Μην την βγάλει όμως στον ήλιο γιατί το μελισάκι θα κάνει σάουνα και είναι κρίμα . Θα είναι σαν να σε αφήνουν μεσα στο αυτοκίνητο με κλειστά τα τζαμια στους 40 βαθμούς .Να δοκιμασει πρωτα με τρυπες με σιτες κλπ. Τελος παντων αμα δεν πιασει να την κανει ΚΑΛΠΗ χαχαχαχαχαχα .Φιλια leandrosfireman .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. file thn proth kycelh paratirhshs thn exei kanh protos o nikos mellisoyrgos kai hne sthn rodo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τον φίλο Χαράλαμπο ο κύριος Μελισσουργός έχει στο Μουσείο της Μέλισσας δύο τέτοιες κυψέλες εδώ και μερικά χρόνια εξαιρετικά όμορφο θέαμα που είχα και την τύχη να δουλέψω πάνω τους για λίγο διάστημα!Μπράβο πάντως πολύ ωραία δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!