Widget Recent Post No.

Παραγωγή γύρης απο τριώροφα μελίσσια: Δείτε πως γεμίζουν οι γυρεοπαγίδες μετά τις βροχές...



Οι τελευταίες βροχές ευνόησαν τις ανθοφορίες κοντά στο μελισσοκομείο του μελισσοκόμου Λεωνίδα Τσιαμήτρου, και όπως φαίνεται οι μέλισσες φέρνουν ακατάπαυστα γύρη. Η ανθοφορία του παλιουριού μετά τις βροχές δεν πήγε όπως ήταν αναμενόμενο. Έτσι ενώ τα μελίσσια έβαζαν μέλι μετά σταμάτησε να έρχεται, και με την υψηλή υγρασία των βροχών η συλλογή γύρης αυξήθηκε. Έτσι ο Λεωνίδας έβαλε γυρεοπαγίδες προκειμένου να εκμεταλλευτεί αυτή την εισροή.

Όπως μου είπε και σε προσωπικό μήνημα "έκοψαν με τα τελευταία κρύα. Λίγο μέλι. οπότε το γύρισα στη γύρη. Ο τρύγος φαινόταν πρώιμος αλλά πάει στις γνωστες ημερομηνίες και φέτος τον Ιούνη". Επίσης μου είπε: "γκάζωσαν πολύ οι ανθοφορίες το μάρτη και αρχες απριλη και μετα μας τα χαλασε. ειχα ξαναβαλει νωριτερα τον απριλη και δε μαζευαν καλα τωρα πανε σφαιρα στη γυρη πολλά άνθη στην περιοχή. το παλιούρι μας τα χαλάει αλλά συνηθισαμε". Το μελισσοκομείο του Λεωνίδα βρίσκεται στο Βέρμιο, παρακάτω μπορείτε να δείτε σχετικές φωτογραφίες:

Μελίσσια turbo στο μελισσοκομείο του Λεωνίδα. Οι εντατικοί χειρισμοί και οι εμπειρία του οδηγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. 


Γυρεοπαγίδα η οποία έχει φουλάρει απο συλλέκτριες. Δείτε οτι όλες έχουν γύρη στα ποδαράκια τους. Με τόσο πλυθησμό η παραγωγή γύρης είναι πολύ μεγάλη η οποία μπορεί να ξεπεράσει και τα 200 γραμμάρια ανά μελίσσι.


Παραγωγή γύρης μέσα σε μια ημέρα. Το τριόροφο μελίσσι έχει τη δική του χάρη. Το μυστικό στη παραγωγή γύρης είναι να έχει υγρασία, να υπάρχουν ανθοφοριες μετα απο βροχή, και τα μελίσσια να έχουν πολύ εκτεταμένη εκτροφή γόνου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια