Widget Recent Post No.

Καστανιά: Μια πλούσια ανθοφορία που φτιάχνει μελίσσια!!!!



 Η καστανιά ανθίζει τον Ιούνιο!
Η Καστανιά είναι ένα αρκετά διαδεδομένο δεντρό που φύεται κυρίως στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα ευεργετικό φυτό εξέχουσας σημασίας για την μελισσοκομία που δίνει αύθονες ποσότητες νέκταρ και γύρης στις μέλισσες.
Βοηθάει σημαντικά στην ανάπτυξη των μελισσοσμηνών άλλα και στην καταπολέμηση διάφορων ασθενειών εφόσον μιλάμε για νέκταρ και γύρη υψηλής διατροφικής άξιας , με φαρμακευτικές , αντιμικροβιακές και θεραπευτικές ιδιότητες.

Οι μέλισσες και όλα τα έντομα που θα πλησιάσουν τα άνθη της επιβραβεύονται με μια πλημμύρρα απο γύρη και ημίπικρο νέκταρ το οποίο ειναι αρκετά εύκολο στην συλλογή του λόγω του ειδικού σχεδιασμού των ανθών σε μακριές λωρίδες. H γύρη ειναι χρώματος κίτρινο προς πορτοκαλί.

Οι καστανιές προτιμούν καλά ποτιζόμενα εδάφη με υπόγεια νερά αλλα και φυσικές πηγές κατι που είναι πολύ σημαντικό για τις μέλισσες μας τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού εφόσον οι ανάγκες σε νερό είναι μεγάλες.





Οι μέλισσες αναγνωρίζουν τα άνθη της καστανιάς απο πολύ μακρινή απόσταση , τρελαίνονται και μπορούν να συλλέγουν ακόμη και στο σκοτάδι μολις βασιλεύει. Μάλιστα αναφέρεται ότι μπορεί να γίνουν και επιθετικά γύρω από την κυψέλη τους εφόσον η δύναμη που τους δίνει η ανθοφορία είναι μεγάλη.

Η καστανιά λοιπόν συνάδελφοι αποτελεί μια σπουδαία ανθοφορία και καλό είναι όποιος έχει την δυνατότητα να μην χάσει την ευκαιρία να την επισκευθεί μαζί με τα μελισσάκια του!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια