Widget Recent Post No.

Μυστικά για τη βασίλισσα που δε γνωρίζατε: Δείτε πως είναι η κοιλιά της μόλις γυρίζει από το γαμήλιο ταξίδι...



O μελισσοκόμος Σάκης γράφει...
Περίπου 6-7 ημέρες από την εκκόλαψη της βασίλισσας ,αυτή αρχίζει τις πτήσεις σύζευξης!
Κάθε φορά που ζευγαρώνει ,το σπέρμα των κηφήνων δεν συσσωρεύεται ,όπως νομίζαμε μέχρι τώρα, αλλά τελευταίες μελέτες που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού λένε ότι αποβάλλεται ένα μέρος , όμως παραμένει στη σπερματοθήκη ,μία  ποσότητα  από όλους τους συζευχθέντες κηφήνες !

Επίσης εκείνο που δεν είναι ευρέως γνωστό ,είναι ότι η βασίλισσα βγαίνει για σύζευξη με τη βία.Δεν ξεκινάει δηλαδή με "χαρά" για αυτή τη διαδικασία ,αλλά την κακομεταχειρίζονται λίγες μέλισσες  (5-6 όχι παραπάνω) και την ωθούν προς την έξοδο ,στη σανίδα πτήσης,(Είναι μια διαδικασία αντίστοιχη της σμηνουργίας όπου οι μέλισσες δεν ταϊζουν τη μαμά ,τη δαγκώνουν ,δεν την αφήνουν να γεννήσει  για να αδυνατήσει και να μπορεί να πετάξει προς τη νέα κατοικία).Άμα φτάσει εκεί αναγκαστικά απογειώνεται και ακολουθείται αμέσως από κηφήνες μέχρι την περιοχή συγκεντρώσεως των κηφήνων διά τα καθέκαστα!

Μια άλλη παρατήρηση είναι , ότι όσο μικρότερο είναι το μελίσσι  ,τόσο πιο γρήγορα θα συζευχθεί. Αυτό είναι λογικό γιατί φανταστείτε να βρίσκεται η αγονιμοποίητη βασίλισα στον πάνω όροφο ενός δυνατού μελισσιού και  να προσπαθούν οι μέλισσες να την κατεβάσουν κάτω  στην έξοδο ,ενώ χάνεται ανάμεσα σε 30-40.000 μέλισσες.

Πολλοί λένε μην επιθεωρείτε  την παραφυάδα γιατί θα κόψουν τη αγονιμοποίητη βασίλισσα ,ούτε αυτό ευσταθεί. Καλά είναι να μην την ενοχλήσουμε ,αν όμως πρέπει να γίνει αυτό ας είναι εκτός των ωρών  11.00 εως 15.00, για να μη διακόψετε πιθανή έξοδο της βασίλισσας.

Τη διάρκεια "της πράξης"πολλές φορές τα όργανα του "εραστή" κολλάνε στον κόλπο της υψηλοτάτης και στη διαδικασία αποχωρισμού ξεριζώνονται από το δύσμοιρο ,ο οποίος "φεύγει" ευτυχισμένος.
Ακολούθως η μεγαλειωτάτη επιστρέφει στο παλάτι με "τα παράσημα" στον κόλπο ,όπου δέχεται τις φροντίδες από τις υποτακτικές της!

Παρακολουθείστε τα πολύ πρόσφατα video από την επιστροφή της στην κυψέλη





ΠΗΓΗ melisakis.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια