Ο ΕΦΕΤ εξέδωσε νέο οδηγό ορθής λειτουργίας για τις οικοτεχνίες παραγωγής τροφίμων.
Ως οικοτεχνίες ορίζονται χώροι όπου παράγονται και κατασκευάζονται τρόφιμα στον χώρο της αγροτικής εκμετάλλευσης ή της αγροτικής κατοικίας. Ως υπεύθυνος της μονάδας τροφίμων της οικοτεχνίας ορίζεται ο επαγγελματίας αγρότης. Ο οδηγός μεταξύ άλλων αφορά προϊόντα όπως το μέλι και παράγωγα του μελιού οπότε ενδιαφέρει άμεσα τον Έλληνα μελισσοκόμο.
Ο ΕΦΕΤ αντιλαμβανόμενος την πρόκληση που παρουσιάζει η λειτουργία μιας οικοτεχνίας και η παρασκευή τροφίμων, επισημαίνει την αναγκαιότητα υψηλής υγιεινής και ασφάλειας για τα παραγόμενα τρόφιμα. Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ ο υπεύθυνος οφείλει να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας των τροφίμων και κυρίως έχει την πρωταρχική ευθύνη για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων που παράγει και διαθέτει στην αγορά. Η παραγωγή ασφαλών τροφίμων και η προστασία της υγείας του καταναλωτή, είναι υποχρέωση όλων των εργαζομένων σε μια επιχείρηση τροφίμων.
0 Σχόλια
Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!