Widget Recent Post No.

Συνεννώσεις μελισσιών στις ανθοφορίες για περισσότερο μέλι: Γράφει επαγγελματίας μελισσοκόμος


Μελισσοκόμος ρωτάει για τις συνεννώσεις μελισσιών με σκοπό να πάρει περισσότερο μέλι. Δύο μεγάλοι μελισσοκόμοι του απαντούν. Διαβάστε τις απαντήσεις τους...

Γράφει ο μελισσοκόμος Μελοφάγωτο Μελοφάγωτο στο facebook...
Θέλω τα φώτα και τις γνώσεις τον παλιών. Ξερω ότι σε δυνατές ανθοφοριες π.χ. ελατο πευκο πορτοκαλί κάνουν μεγάλες συνενωσεις. Δοκίμασα την άνοιξη στην ελαιοκραμβη σε τρία Μελίσσια το εξής. Ειχα τρία δυνατά μονοροφα με 7- 8 γονους.μετα από τρεις μέρες έβαλα μπροστα τρία δυοροφα δυνατα. Το απόγευμα πήρα και τους ψηνενους γονους από τα μονοροφα και τα έβαλα στα δυοροφα. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουν γέμιση τα δυοροφα με συλεκτριες. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο σε μεγάλες νομες θα έχει καλό αποτέλεσμα;


Γράφει ο επαγγελματίας μελισσοκόμος Γιώργος...
φανταζομαι οτι χανεις απο αυτο που παιρνεις το πληθυσμο το κερδιζεις στο αλλο . νομιζω οτι κερδος θα εχει καποιος αν πουλαει ακριβοτερα αυτο το μελι που θελει να παρει η αν θελει να κανει μελι σε κερηθρα. καποιο αλλο λογο απο το να χαλας το κεφαλαιο και να διατηρεις περισσοτερες κυψελες δεν γνωριζω προσωπικα. απο εκει και περα καθενας το βλεπει διαφορετικα .
συγκεκριμενα το μελι της ελαιοκραμβης ειναι πολυ νωρις και οι καιρικες συνθηκες ειναι απροβλεπτες οπως και τα μελισσια τοτε εχουν μεγαλες αναγκες σε καταναλωση.

Γράφει ο επαγγελματίας μελισσοκόμος Χαράλαμπος...
Οι συνενώσεις μελισσιων πρέπει να γίνουν σωστά, στο σωστό χρόνο γιατί δεν έναι απλά τα πράγματα, βαλαμε το ένα πάνω στο άλλο και θα γεμίσουν μελια μπορεί να έχουμε και αντίθετα αποτελέσματα.. Ειδικά αν σμίξουν μελίσσια ελαφρά αλλά με μεγάλους πληθυσμούς σε σύντομη νομή το αποτέλεσμα θα είναι πενιχρό. Ποτέ δεν σμηγουμε σε ξεκινημενη σύντομη νομή, εκτός και αν έχουμε πολύ βαριά μελίσσια θέλοντας να εκμεταλλευτούμε τα Ιδη υπάρχοντα μελια ..
Τα πολυόροφα μπορεί να δίνουν ωραίες φωτό όχι απαραίτητα και ωραία παραγωγή..!!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια