Widget Recent Post No.

Αυτά παθαίνει όποιος μπαίνει να κλέψει το μέλι...



Πολλοί οι κλέφτες που μπαίνουν μέσα στη κυψέλη, για να γευτούν το γλυκό μέλι των μελισσών απο τις κηρήθρες. Εισβάλλουν με το "έτσι θέλω" και προσπαθούν να αρπάξουν ότι προλάβουν. Όμως πολλές φορές η τύχη τους δεν είναι και τόσο καλή! Οι μέλισσες εκτός απο το γλυκό τους μέλι, έχουν και δηλητήριο, το οποίο πολλές φορές μπορεί να αποβεί σωτήριο.


Στο παρακάτω βίντεο θα δούμε μια αχερόντια νυχτοπεταλούδα, ένας απο τους μεγαλύτερους εχθρούς της μέλισσας. Η πεταλούδα αυτή είναι τεράστια, σε μήκος όσο ένα δάχτυλο περίπου, και εισβάλλει μέσα στις κυψέλες για να κλέψει μέλι. Αν και φαίνεται πολύ παράξενο το πως καταφέρνει και μπαίνει μέσα στις κυψέλες σχεδόν απαρατήρητη, οι επιστήμονες δίνουν μια εξήγηση. Η πεταλούδα αυτή μιμείτε τις μυρωδιές και τις κινήσεις των μελισσών, και καταφέρνει να γίνει αόρατη, μέχρι να κλέψει το μέλι. Ωστόσο δεν είναι πάντα επιτυχημένη αυτή η τεχνική.

Αν οι μέλισσες καταλάβουν την απειλή, αμέσως επιτίθονται και τότε δεν υπάρχει σωτηρία. Μια μέλισσα αν καταφέρει να εισχωρήσει το κεντρί της στο σώμα της πεταλούδας, η μάχη τελείωσε. Και δεν μιλάμε για μια δύο μέλισσες, αλλά χιλιάδες. Οι πεταλούδες αυτές εμφανίζονται το Καλοκαίρι και το φθινόπωρο στα μελίσσια μας, και μπορούν να γίνουν τόσο ενοχλητικές που τα μελίσσια να εγκαταλείψουν τις κυψέλες. Τα δείγματα που βλέπουμε μετά απο επίθεση τέτοιων πεταλούδων είναι νεκρές πεταλούδες στην είσοδο αλλά και μέσα στη κυψέλη, και προπολαρισμένες εισόδους σίτες, παράθυρα κλπ. Οι μέλισσες κλείνουν κάθε κενό τις κυψέλης μόλις αντιλειφθούν τον εχθρό.

Δείτε μια αιματηρή μάχη με άσχημο τέλος...


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια