Widget Recent Post No.

Έκτακτη Ανακοίνωση! Προειδοποίηση για ΟΛΟΥΣ τους μελισσοκόμους στη Βόρεια Ελλάδα...



Σοβαρή ανακοίνωση για όλους τους μελισσοκόμους στη Βόρεια Ελλάδα!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βουλγαρίας, αναμένεται να απελευθερωθούν τεράστιοι όγκοι νερού απο τα φράγματα των ποταμών τους, πράγμα που ενδέχεται να προκαλέσει υπερχείληση και πλυμμήρες στις γύρω περιοχές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού της γείτονα χώρας Βουλγαρίας, θα "απελευθερωθούν" τα νερά απο τους ποταμούς Έβρο, 'Αρδα και Τούντζα, πράγμα που ενδέχεται να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές, σε αγρότες μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους.

Σε επιφυλακή ο Εβρος: Αναμένονται τεράστιες ποσότητες νερού από τα φράγματα της Βουλγαρίας
Ειδικότερα στον ποταμό Έβρο αναμένεται να εισέλθουν πάνω από 658 κυβικά μέτρα (κ.μ.)/δλτ, από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου, στον ποταμό 'Αρδα άνω των 300 κ.μ./δλτ, από την 1η έως και την 3η Δεκέμβρη και στον ποταμό Τούντζα πάνω από 63 κ.μ. /δλτ, από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου.

«Εφόσον ισχύουν οι ποσότητες νερού που δίνει η βουλγαρική πλευρά και δεδομένου ότι ο ποταμός Έβρος από τα 1000 κ.μ/δλτ και μετά δημιουργεί πλημμυρικά φαινόμενα, οι προαναφερθείσες ποσότητες προστιθέμενες στα νερά των δικών μας λεκανών απορροής δύνανται να ξεπεράσουν τα 1000 κ.μ./δλτ και εφόσον αυτό συμβεί θα αντιμετωπίσουμε πλημμυρικά φαινόμενα. Ουσιαστικά πρόκειται για υπερχείλιση και προφανώς η Βουλγαρία έχει γεμάτα τα φράγματά της», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ, Κώστας Χουβαρδάς.

Για τους μελισσοκόμους των περιοχών αυτών η Ορεινή Μέλισσα βγάζει σήμερα έκτακτη Ανακοίνωση, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, και να μην υπάρξουν καταστροφές λόγω του τεράστιου όγκου νερού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια