Widget Recent Post No.

Φοβερά νέα! Οξαλικό οξύ με γλυκερίνη, τι αποκαλύπτουν οι εμπειρίες και τα πρώτα αποτελέσματα



Μια νέα ανακάλυψη, τάραξε κυριολεκτικά τα νερά στη μελισσοκομία του σήμερα. Δεν υπάρχει μελισσοκόμική συζήτηση, που να μη θίγεται αυτό το θέμα! Έγινε πλέον γεγονός, και όλοι μιλάνε για τα αποτελέσματα του οξαλικόυ οξέος με γλυκερίνη. Η Ορεινή Μέλισσα παρακολουθώντας όλες τις εξελίξεις, και τις συζητήσεις που γίνονται στην Ελλάδα οφείλει να σας ενημερώσει πάνω στο θέμα, και να δωθεί λίγη γνώση πάνω στο θέμα.

Πρίν λίγα χρόνια έγινε στην Αργεντινή μια επαναστατική έρευνα, όπου και ανακάλυψαν την θαυματουργή δράση του οξαλικού οξέος σε συνδιασμό με τη γλυκερίνη. Φέτος έγινε απο το δικό μας πανεπιστήμιο ΑΠΘ, νέα έρευνα, όπου και διαπιστώθηκε αποτελεσματικότητα άνω του 95% για τα Ελληνικά δεδομένα τη καλοκαιρινή περίοδο. Ωστόσο υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις, και ενστάσεις απο τους καθηγητές, ότι το οξαλικό οξύ, ίσως δεν δράσει το χειμώνα, ή ότι είναι πολύ νωρίς για να βγούν σίγουρα συμπεράσματα. Ο καθηγητής κτηνιατρικής Βασίλης Λιάκος μάλιστα, τόνισε ότι το χειμώνα θα πρέπει να αποφύγουμε την χρήση αυτής της μεθόδου (οξαλικό οξύ με γλυκερίνη), και ότι προτιμότερο είναι να εφαρμόσουμε την ενστάλλαξη, μιας και έχουμε περισσότερη σιγουριά.



Οι μελισσοκόμοι μετά την Βόμβα που έσκασε, με τη Νέα αυτή μέθοδο, έσπευσαν να την εφαρμόσουν, και να τη δοκιμάσουν στα μελίσσια τους. Η Ορεινή Μέλισσα έκανε σχετικές ψηφοφορίες όπου οι μελισσοκόμοι ψήφισαν τι θεραπείες έκαναν φέτος στα μελίσσια. Απο τους 100 μελισσοκόμους, το 41% εφάρμοσαν οξαλικό οξύ, και οι μισοί περίπου (δηλαδή το 20%) εφάρμοσε τη νέα μέθοδο με τη γλυκερίνη.

Αν κρίνουμε απο τα σχόλια και τις συζητήσεις, είναι η μέθοδος της χρονιά και δεν υπάρχει άλλη μέθοδος που να είχε τόση χρήση με τόσα αποτελέσματα τόσο γρήγορα.

Όμως η Ορεινή Μέλισσα δεν στάθηκε σε μια ψηφοφορία. Πρίν λίγες ημέρες ζητήσαμε απο τους μελισσοκόμους να μας πούν, ποια μέθοδος είχε άσχημα αποτελέσματα στα μελίσσια τους, και μόλις ένα 2% δήλωσε, ότι αντιμετώπισε πρόβλημα με τη χρήση οξαλικού οξέος με γλυκερίνη. Όσον αφορά την ενστάλλαξη οξ. οξέος το 7% δήλωσε ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα. Αρκετά μεγαλύτερο ποσόστο.

Οι μελισσοκόμοι παρατηρώντας τα αποτελέσματα απο τα μελίσσια τους, βλέπουν κοκκινισμένους τους πάτους απο την ασταμάτητη πτώση των βαρρόα. Αδιαμφισβήτητα το οξαλικό οξύ έκανε εξαιρετική δουλειά. Αυτό που δημιουργεί ακόμα, μερικές ανασφάλειες, σε ορισμένους μελισσοκόμους, είναι τι έχει απομείνει απο τη βαρρόα, ωστόσο οι περισσότεροι πλέον, είναι πεπεισμένοι, ότι αυτή η μέθοδος έχει κερδίσει στα σίγουρα μια καλή θέση στο οπλοστάσιο μας!

Η δική μας γνώμη είναι ότι η μέθοδος είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στη μελισσοκομία τα τελευταία χρόνια, και ότι σε λίγο καιρό θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες, για να αποδείξουμε τι όπλο έχουμε στα χέρια μας! Δεν υπάρχει πλέον ασφισβίτηση ότι πρόκειται για μια εξαιρετική μέθοδο, και μάλιστα εντελώς βιολογική, οικονομική και αποτελεσματική ταυτόχρονα.

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Μην βιαζεσαι να βγαλλεις συμπερασματα.Ολα ειναι σε πειραματικο σταδιο,η καλοκαιρινη εφαρμογη ισως κανει δουλεια η εφαρμογη τον χειμωνα εχει απωλειες σε πληθυσμους αλλα και ισως αργοτερα την ανοιξη στις βασιλισσες.κανενας πανεπιστημιακος δεν εγκρινει εφαρμογη τον χειμωνα και να ειναι αποτελεσματικη.Και κατι βασικο η Ελλαδα δεν εχει το ιδιο κλιμα με την αργετινη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη λες ότι να ναι χωρίς να το έχεις εφαρμόσει.Απο ότι κατάλαβα εσύ πρέπει να είσαι μεγάλος επιστήμονας....!

      Διαγραφή
  2. Μάλλον σε λίγο θα έχουμε και άλλη μέθοδο ακόμα καλύτερη. Ένα καινούριο συστηματικό εντομοκτόνο κατά της βαρροα. Το χλωριούχο λίθιο. Φθηνό αλλά με μέτρο γιατί ενώσεις του λιθίου χρισημοποιουνται στην ψυχιατρική! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χλωριουχο λίθιο εδω: http://www.beesource.com/forums/forumdisplay.php?254-Top-Bar-Hive-Forum#/topics/341995?page=4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν κάναμε Ο.Ο με ενστάλξη τον Δεκεμβριο μπορούμε να εφαρμόσυμε θεραπεία Ο.Ο με γλυκερίνη Άνοιξη (Απρ-Μαιο) ή και το Καλοκαίρι (Αυγ-Σεπ); Ευχασριτώ Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι φίλε μου δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Εφόσον αλλάξουν οι μέλισσες (οι μέλισσες του δεκεμβρίου έχουν πεθάνει μέχρι τότε, ναι μπορούμε να εφαρμόσουμε δεύτερη καταπολέμηση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να πω κ εγώ την δική μου γνώμη για της ταινίες με οξαλικό κ γλυκερίνη.Της τοποθέτησα 19 Δεκεμβρίου.Μετα από 3 μέρες σε όλα τα μελίσσια που μπήκαν ταινίες υπήρχαν έξω από της εισόδους από μια χούφτα μέλισσες ψοφιες.Οι περισσότερες ήταν μικρής ηλικίας κ κυφηνες.Υπηρχαν κ μερικές ενηλικες.Αυτο σταμάτησε να συμβαίνει μετά την τρίτη μέρα.Ισως να στρεσαριστηκαν τα μελίσσια.Μετα από μια εβδομάδα τα χαρτόνια στους πάγους είχαν βαρροα αλλά όχι πολύ ίσως λόγο του ότι είχα κάνει θεραπεία με άλλο τρόπο βέβαια το φθινόπωρο.Παντως βαρροα έπεσε.Της ταινίες δεν της έχω βγάλει ακόμα κ τώρα που γράφω την γνώμη μου.Σημερα 16 Ιανουαρίου έκανα έναν μερικό έλεγχο κ είδα ότι οι ταινίες διατηρούνται ακόμα μέσα υγρές κ κάνουν δουλειά.Απλα επειδή σε δύο μελίσσια δεν μου έφτασαν οι ταινίες...δηλαδή δεν έβαλα όσες έπρεπε της έκοψαν της ετριψαν κ της πέταξαν έξω σε μορφή μαλλιού.Δηλαδη θέλω να πω οτι...σε 10αρι μελίσσι έβαλα πέντε ταινίες κ είναι ατόφιες μέχρι τώρα.Ενω σε άλλο 10αρι έβαλα δύο και της κόψανε λόγο του ότι δεν είχα άλλες να προσθέσω.Αυτη ήταν η δικιά μου παρατήρηση σχετικά με της ταινίες οξαλικού κ γλυκερίνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!