Widget Recent Post No.

Παρασκευή γυρεόπιτας για αύξηση του γόνου: Ζύμωμα, υλικά, τοποθέτηση και μερικά μυστικά από τον παλιό μελισσοκόμο Κώστα Παναγιωτίδη (video)



Η γυρεόπιτα είναι μια απαραίτητη τροφή όταν τα μελίσσια έχουν έλλειψη σε γύρη. Τέτοιο φαινόμενο παρατηρούμε κυρίως το Καλοκαίρι, το φθινόπωρο ακόμη και νωρίς την Άνοιξη. Η τροφοδοσία με σιρόπι και τέτοιου είδους πρωτεϊνική τροφή μπορεί να επιφέρει σημαντική ανάπτυξη στα μελίσσια, και να γεννηθούν δυνατές μέλισσες για να θρέψουν σωστά τον γόνο, να συλλέξουν μέλι να ξεχειμωνιάσουν κλπ. Ο παλιός μελισσοκόμος Κώστας Παναγιωτίδης απο την melissokomiakozanis.com μας μεταφέρει μια δική του συνταγή με πολλά πολλά μυστικά που προήλθαν μετά απο πολλές δοκιμές και χρόνια εμπειρίας...



Διευκρίνιση: Αυτός ο μικρός αναδευτήρας αντί να συντομεύσει την ανάδευση την καθυστέρησε περισσότερο. Η συντόμευση γίνεται στον μεγάλο αναδευτήρα. Ρίχνουμε την γύρη και την άχνη στο μεγάλο δοχείο που δείχνω, τα αναδεύουμε καλά για 2 λεπτά και καθώς συνεχίζουμε την ανάδευση ένα δεύτερο άτομο τρίβει τη μαγιά ρίχνοντας την λίγή λίγη ενώ συνεχίζεται η ανάδευση. Η μαγιά μπύρας υγροποιεί την άχνη δεν επιδιώκουμε μεγάλη υγροποίηση, αν μας ξεφύγει ρίχνουμε λίγη άχνη. Το υλικό ενώ φαίνεται σαν στεγνό έχει υγροποιηθεί, αν όχι ψεκάζουμε σταγονίδια μέλι. Όλη η διαδικασία διαρκεί 5 λεπτά. Τοποθετούμε όλες τις σακούλες μέσα σε καπάκια κυψέλης για τη μεταφορά και την ώρα της τοποθέτησης αφαιρούμε με ξυραφάκι το περίσσευμα του νάιλον της σακούλας. Καλή επιτυχία.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια στον υπεύθυνο της ορεινής μελισσας που ανεβάζει βίντεο από διάφορους ανεύθυνους εκπαιδευτές της μελισσοκομίας.Ο παραπάνω μιλάει για πρωτεϊνη δίχως να μας λέει τι ποσοστό πρωτεϊνών έχει το τελικό μείγμα του.Επίσης δεν μας λέει τι κοστολόγηση έχει αυτό που κάνει και αν το προτείνει σε επαγγελματίες με 500 κυψέλες και πάνω.Και πάλι συγχαρητήρια,κρίμα στα παιδιά που σπούδασαν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ.Γιαννη εγω την δοκιμασα αυτην την συνταγη με δοσολογια οσο μας λεει στο βιντεο ο κυριος παναγιωτιδης και ειδα μεγαλη αναπτυξη στα μελισσια μου.θα ελεγα λιγο νερακι θα προσθετα ωστε να ειναι λιγο πιο σφιχτο το μιγμα.πραγματικα θελω να με πιστεψετε οτι κατω απο αυτην την γυρεοπιτα βρηκα 2 πλαισια γεματα γονο σε ολα τα μελισσια μου.αρα δεν ηταν τυχαιο το γεγονος.μεχρι και ο αδελφος μου που συνεχεια με επικρινει οτι κανω οτι βλεπω στο διαδικτιο παραδεκτηκε οτι δουλεψε η πιτα.μακαρι να μπορουσα να σας εδειχνα εικονα......ευχαριστω.
    Υ.γ εχω 10 μελισσια (μονο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!