Widget Recent Post No.

Νέα ανακάλυψη που καταρρίπτει πολλα δεδομένα στη μελισσοκομία: Δείτε τι βρήκαν οι επιστήμονες



Πέρασαν αρκετές δεκαετίες απο τότε που η βαρρόα έγινε η μεγαλύτερη καταστροφή για τη μελισσοκομία παγκοσμίως. Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει πόσα μελίσσια έχουν χαθεί μέχρι σήμερα, πάντως το μόνο σίγουρο είναι οτι το πρόβλημα μεγαλώνει και οι παράπλευρες απώλειες λόγω των ιών που μεταφέρει πολλαπλασιάζονται. Ωστόσο ενώ οι επιστήμονες κάνουν προσπάθειες για να μάθουν περισσότερα πάνω στη καταπολέμηση αυτού του εχθρού οι μέλισσες έρχονται να ανατρέψουν πολλα δεδομένα, τόσο για τους επιστήμονες όσο και για τους μελισσοκόμους.

Η βαρρόα όταν πρωτοήρθε στην Ευρώπη κατακερμάτησε την μελισσοκομία σπέρνοντας τον θάνατο σε δεκάδες χιλιάδες κυψέλες. Οι μελισσοκόμοι απο την πρώτη κιόλας στιγμή προσπαθούσαν να πολεμήσουν το ακάρι με χημικά, όπως γίνεται απο πολλούς μέχρι σήμερα. Ωστόσο όπως αναφέρουν οι επιστήμονες ο χημικός πόλεμος το μόνο που μπορεί αν κάνει είναι να επιβραδύνει την ανάπτυξη "αμυντικών μηχανισμών" απέναντι στο ακάρι. Ξέρετε οι μέλισσες και η φύση έχει δώσει λύση για όλα, και η σημερινή ανάρτηση γίνεται λόγω μια νέας ανακάλυψης, πολύ ανατρεπτικής για όλο το κόσμο.

Έρευνα στην Ευρώπη διερευνώντας μελίσσια με πολύ χαμηλούς πλυθησμούς βαρρόα βρήκε κάτι σχεδόν απίστευτο. Οι επιστήμονες εξέτασαν νεκρά βαρρόα που βρέθηκαν στον πάτο της κυψέλης και δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που είδαν. Τα βαρρόα ήταν τραυματισμένα, με κομμένα πόδια, φαγωμένες κοιλιές κατακρεουργημένα! Οι μέλισσες στην Ευρώπη άρχισαν να αναπτύσσουν αμυντικούς χειρισμούς, και όχι απλώς άμυνα αλλά επίθεση κατα μέτωπο στην δεκάδες βαρρόα που ταλαιπορούν την κοινωνία τους.

Σύμφωνα με τις έρευνες αυτός είναι άλλος ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης βαρρόα που αντίστοιχος δεν έχει παρατηρηθεί πουθενά αλλού στην Ευρώπη μέχρι σήμερα. Άλλος αμυντικός μηχανισμός των μελισσών είναι το αυξημένο ένστικτο καθαρισμού με το οποίο οι μέλισσες ανοίγουν τα προσβεβλημένα απο βαρρόα κελιά.


Δείτε φωτογραφίες απο τα νεκρά βαρρόα που εξετάστηκαν. Δείτε πως έχουν κομμένες κεραίες κομμένα πόδια και "εκτελέστηκαν" απο τις συλλέκτριες εν ψυχρώ...





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια