Widget Recent Post No.

Επιδότηση μελισσοκομίας 2016 για νέους μελισσοκόμους: Νεότερες εξελίξεις για τα χρήματα και τα κριτήρια των δικαιούχων!!



Σήμερα λάβαμε νέοτερες πληροφορίες για την επιδότηση μελισσοκομίας 2016 και τα κριτήρια που πρέπει να τηρούν οι νέοι μελισσοκόμοι προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρήματα. Όπως καταλαβαίνετε για να πάρει κανείς τα χρήματα θα πρέπει να ακολουθεί κάποιες προϋποθέσεις και να τηρεί κάποια κριτήρια όπως για παράδειγμα συγκεκριμένο αριθμό μελισσοσμηνών, να είναι κατα κύριο επάγγελμα μελισσοκόμος για κάποιο διάστημα να έχει μελισσοκομική αποθήκη κλπ. Σήμερα λοιπόν θα σας καταγράψουμε αναλυτικά τους όρους που πρέπει να τηρεί κάποιος.

Ξεκινώντας λοιπόν από το πρώτο κριτήριο, ο νέος μελισσοκόμος θα πρέπει να έχει στη κατοχή του πάνω απο 110 μελίσσια, τα οποία πρέπει να είναι όλα πυροσφραγισμένα για να γίνει σωστά η μέτρηση. Το ερώτημα πάνω σε αυτό το κριτήριο είναι, υπάρχει νέος μελισσοκόμος με 110 μελίσσια; Ποιός έχει τα χρήματα αλλά και τις γνώσεις να φτιάξει τόσα πολλά μελίσσια; Η μήπως η επιδότηση δεν είναι για τους νέους μελισσοκόμους αλλά για τους παλιούς; Τελως πάντων έτσι είναι ο όρος δεν μπορούμε και να τον αλλάξουμε.

Ο μελισσοκόμος που θα πάρει την επιδότηση έχει δεσμευση 4-5 χρόνια να είναι η μελισσοκομία πρώτη εργασία. Όχι οτι δεν μπορεί να έχει δεύτερη δουλειά, απλώς η μελισσοκομία να είναι το κύριο επάγγελμα. Για παράδειγμα ένας μελισσοκόμος που είναι και δημόσιος υπάλληλος, δεν μπορει να διεκδικίσει αυτά τα χρήματα, εφόσον η μελισσοκομία δεν είναι το κύριο επάγγελμα.

Επίσης σημαντικό κριτήριο είναι η κατοχή μελισσοκομικής αποθήκης 30 τετραγωνικών τουλάχιστον.

Τα χρήματα που μπορεί να πάρει κάποιος απο την επιδότηση είναι 17 χιλιάρικα, και αν βρίσκεται σε ορεινή περιοχή 22 χιλιάρικα.

Για να κάνει κάποιος τα χαρτιά θα πρέπει να καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά μέχρι 15 Ιουνίου στον ΟΣΔΕ και τα χρήματα θα μπούν τα χριστούγεννα ένα 60-70% της συνολικής επιδότησης. Τα υπόλοιπα χρήματα τα δίνουν μετά απο κάποιο διάστημα αφού παρακολουθήσει κάποιος σεμινάρια κλπ, και όπως πληροφορήθηκα πολλοί δεν τα παίρνουν στο τέλος.

Τέλος κάτι που ξέχασα να αναφέρω. Επειδή η επιδότηση είναι του νέου αγρότη, ένας μπορεί να διεκδικίσει τα χρήματα και με λιγότερα μελίσσια αρκεί να έχει στη κατοχή του κτήματα με καλλιέργειες. Για παράδειγμα 20 στρέμματα ελιές και 50 μελίσσια. Το παράδειγμα είναι τυχαίο.

Αυτα είχα για εσάς σήμερα, και ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου τον Μπάμπη για τις πολύτιμες πληροφορίες που μου έδωσε και έγραψα το άρθρο.

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπαρχει οριο ηλικιας για νεους μελισσοκομους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι δικαιολογιτικα χρειαζεται ωστε να μπορουμε να διξουμε οτι ειναι το κυριο επαγγελμα μας η μελισσοκομια εφοσον κανουμε κ αλλο επαγγελμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι δικαιολογιτικα χρειαζεται για να διξουμε οτι η μελισσοκομια ειναι το κυριο επαγγελμα μας εφοσον κανουμε και αλλη δουλεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε μην μπερδεύεται τον κοσμο,αυτο ειναι το πρόγραμμα για τους νέους αγρότες Απλα γηνεται και με μελισοκομια και θέλει 110 μελισσια τουλάχιστον, γενικά θέλει τεκμαρτο εισόδημα 8000 ευρώ τουλάχιστον, οριο ηλικίας νομίζω είναι 40 χρόνον και γηνεται και με μικτές καλλιέργειες μελισσια και χωράφια, περισσότερες πληροφορίες στους κατα τόπους μελετητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά για τη Μειλισσοκομική αποθήκη 30 τμ που το διαβάσατε; Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αρκούν τα 109 μελίσσια και μία δέσμευση 4 ετών. Όριο ηλικίας είναι μέχρι τα 40. Και βέβαια πρέπει να γίνει ενιαία μέχρι τις 10 Ιουνίου ενώ η δημοσίευση του προγράμματος θα γίνει από Σεπτέμβρη και μετά, ίσως και αργότερα, και τα χρήματα τα παίρνεις στο 70 τις 100 έξι μήνες μετά. Προσέχετε τι γράφετε γιατί αυτό λέγετε παραπληροφόρηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το 40 χρονών δεν μπορεί να γίνει 45;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νέος μελισσοκόμος με 110 κυψέλες;
    Πρακτικά: είμαι έμπορος, γράφω σε κάποιον τα 110 μελίσσια, παίρνει την επιδότηση και την μοιραζόμαστε. Μετά από 4-5 χρόνια τα μελίσσια μπαίνουν πάλι στην δυναμικότητα του μελισσοκομείου μου αν με νοιάζουν ακόμη.
    Αυτό που θέλω να πω έίναι ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι για να παίρνουν τις επιδοτήσεις οποιοιδήποτε άλλοι εκτός από τους νέους μελισσοκόμους που θα πασχίζουν να μάθουν την μελισσοκομία ξεκινώντας με 20 μελισσάκια. Αυτοί θα έπρεπε να επιδοτούνται, και μάλιστα για να μην γίνεται παράνομη χρήση του σωστού προγράμματος, να υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι για τις συνθήκες ανάπτυξης στο μελισσοκομείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για να μπεις σε αυτο το προγραμμα χρειαζεται να εχεις και ΟΓΑ ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!